ickemammorna.blogg.se

Vi är två vänner som jobbar i ett stort köpcentrum i Stockholm. O jobbar i en klädesbutik och som servitris, och J på en snabbmatskedja. I våra arbeten så möter vi väldigt många föräldrar och barn, och det vi ser skrämmer oss. Hur kommer det sig att det är så otroligt många barn idag som är missnöjda och missförstådda. Varför skriker så många föräldrar på sina barn och varför väljer man att spendera sina lediga dagar i ett köpcentrum där barnen inte är i fokus. Vi vill lyfta fram det vi ser som problematiskt i dagens barnuppfostran, och förhoppningsvis öppna några ögon för vad vi ser varje dag.

Den perfekte föräldern

Kategori: Allmänt

Det finns inte något som heter den perfekte föräldern, Alla gör fel oavsett om man har barn eller inte. Människor är inte perfekta och det är inte perfektion som vi strävar efter.
Vi vill få upp ögonen på föräldrar i dagens samhälle. Kära älskade människor i Sverige. Vi har skapat oss ett samhällsproblem. Många barn idag liknar mer en assecoar än en människa. Föräldrarna måste ha lagt timmar på att hitta alla dessa fantastisk fina barnkläder som matchar från topp till tå. De flesta barnen idag är väldigt välklädda, åtminstone i vårt område. De är så välklädda att de inte får bli smutsiga. Kan de inte leka lite mer försiktigt? Kläderna kan ju gå sönder, och de var faktiskt väldigt dyra. Det borde barnet förstå!
men sen då? Alla dessa timmar och pengar som föräldrar lägger på att shoppa snygga märkeskläder till sina barn, vad är det värt när de ändå inte blir sedda?
Vi ser inte längre våra barn! Vi har byggt oss en värld där vi har bråttom hela tiden. Ett samhälle där tid är pengar och valet mellan pengar och barn blir helt skevt. Pappor jobbar ihjäl sig för att kunna köpa saker till sina barn. Barn skriker sig röda utan att bli hörda. Mammor sitter med sina lattor och Iphones och tror att de umgås med sin bebis som sitter i sin barnstol en bit bort. Om barnet börjar gnälla så får de låna mammas iphone en stund så att de blir tysta igen. De får ju inte störa mamma när hon fikar. Ser inte alla detta?
Vi ser inte varandra och då kan vi inte heller se våra barn.
 
Köpcentrum har blivit det nya tillhaket för föräldrar och deras barn. Ja, det är tråkigt väder ute idag men det regnar inte, ändå spenderar föräldrar sina lediga dagar med sina barn i ett köpcentrum.
Man lämnar sina gråtande barn på dagis, man åker till sitt arbete, hämtar dem men sen då? umgås ni med era barn?
Är det verkligen att umgås på barnens villkor i ett köpcentrum inne i en klädesbutik i ett provrum? Får ditt barn verkligen utlopp för sin energi?
 
Vad tycker ni?
 
/ O & J
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: