ickemammorna.blogg.se

Vi är två vänner som jobbar i ett stort köpcentrum i Stockholm. O jobbar i en klädesbutik och som servitris, och J på en snabbmatskedja. I våra arbeten så möter vi väldigt många föräldrar och barn, och det vi ser skrämmer oss. Hur kommer det sig att det är så otroligt många barn idag som är missnöjda och missförstådda. Varför skriker så många föräldrar på sina barn och varför väljer man att spendera sina lediga dagar i ett köpcentrum där barnen inte är i fokus. Vi vill lyfta fram det vi ser som problematiskt i dagens barnuppfostran, och förhoppningsvis öppna några ögon för vad vi ser varje dag.

Välkommen till ickemammornas klagomur!

Kategori: Allmänt

Hejsan! Nu har vi äntligen hittat en plats att vädra våra åsikter om skrikande barn och deras hysteriska föräldrar. Vi har suttit väldigt många timmar och diskuterat barnuppfostran och främst kommit fram till hur vi INTE ska behandla våra barn.
Frågan vi oftast ställer oss är varför i hela välden man väljer att spendera hela dagar i köpcentrum med små barn. Vi pratar främst om barn mellan 0 och 5 år. Det vi ser är föräldrar som trycker i sina barn socker och skräpmat och sedan skäller på dem för att de är överspeedade. Vi ser föräldrar som byter blöja på matbordet i en restaurang. Vi ser föräldrar som försöker gå och shoppa med en otillfredställd, hungrig eller trött liten 2åring. Vi ser föräldrar som tar med en uttråkad 4åring in i en stressig och hetsig miljö, där barnet gör allt för att få kontakt med sin mamma. Han skriker med hela sin kropp "se mig", men blir gång på gång ignorerad. tillslut tar barnet sin ballong och börjar slå på sin mamma, vilket leder till att hon vänder sig om och vrider om barnets arm så pass att han när hon släpper armen så står han och gråter och säger gång på gång "du har brutit min arm". Mamman svarar irriterad "nej det har jag inte, ska du någon leksak eller?"
Den här händelsen har berört oss enormt och sådant ska inte hända. Varför gör någon så mot sitt barn? Är det för att hon är stressad? trött? irriterad efter en lång dag i en köpcentrum med ett litet barn? bryr hon sig inte att ALLA ser? vad gör hon när hon blir arg hemma mellan fyra väggar?
Vi kan förstå att det är jobbigt att springa runt i ett köpcentrum hela dagarna med gnälliga barn, men är det någon som funderat på varför barnen tillslut blir överspeedade och så pass understimulerade att de i föräldrarnas ögon blir jobbiga. varför låter man det gå så långt att man tillslut skriker på sitt barn och rycker tag i armen. Barnet har protesterat och du har inte lyssnat. Varför åker man inte därifrån när man ser att ens barn har tröttnat. För vems skull åkte ni till köpcentrumet? Vi lovar att ditt barn skulle välja lekparken med picknick framför H&M och Burger King alla dagar i veckan.
 
/O&J

Kommentarer


Kommentera inlägget här: